Artikelen en links

Zelfregie en zingeving

In gesprek met jong volwassenen

Op 6 oktober presenteerden Susanne Kruys, Wouter Zuurbier en Wico Mulder hun boek In gesprek met jongvolwassenen. Dit boek is een afgeleide van De biografie als medicijn. Susanne schreef dat boek in 2018 en twee jaar later volgde de handleiding bij dit boek, die ze samen met Wouter Zuurbier schreef.

Wouter en Susanne zijn samen met Sandra Maks eigenaar van Square of life, een opleidings- en coachcentrum waar het verhaal, de biografie een belangrijke rol speelt. Ze ontwikkelden een methode om aan de hand van vier dimensies, de fysieke, sociale, psychische en spirituele, je leven in beeld te brengen. Cliƫnten formuleren vervolgens concrete acties die ze gaan ondernemen om zelf regie te nemen en hun leven zin te geven.

Annemieke volgde de opleiding De biografie als medicijn bij Square of Life en is practioner van de methode. Bij het begeleiden van jongeren maken we gebruik van deze methode.

In gesprek met jongvolwassenen

Het neurodiversiteitsmodel

 

Soms hebben jongeren die hoogbegaafd zijn een diagnose. Vanuit een medische benadering wordt de afwijking van de norm bezien als een stoornis.

In het Neurodiversiteitsmodel gaat het niet langer over patiĆ«nten met stoornissen, maar over mensen ‘met een bepaalde persoonlijkheidsstructuur, een neurodivergent brein of een bijzonder brein.’

Lees verder hierover in het artikel Van medisch model naar neurodiversiteit

Introversie en hb

Niet verlegen maar bedachtzaam

Introversie wordt vaak geassocieerd met verlegenheid, maar dat is een misverstand. In onderstaande artikelen lees je meer over wat het dan wel is.

Tien misverstanden rond introvertheid

Hoogbegaafd en introvert

Onder de ijsberg…

Aanpassen en jezelf verliezen

Sommige hoogbegaafde kinderen lijken prima door de basisonderwijs heen te komen. Vooral meisjes passen zich gemakkelijk aan en ze geven soms weinig blijk van ongemak. Het schoolwerk gaat ze gemakkelijk af en leerkrachten zeggen vaak: ‘Van haar zou ik er wel dertig in de klas willen hebben’.

Niet zelden ontstaan er op de middelbare school ineens problemen. Hoe dat komt lees je in onderstaand artikel.

Paniek in de brugklas

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie over de mogelijkheden, wil je een keer (kosteloos) een groep bijwonen, heb je vragen over onze werkwijze? Neem contact met ons op via het formulier.

Naam(Vereist)
Ik meld me aan voor de nieuwsbrief van
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.